Halauksen ja kosketuksen voima

13 tieteellisesti todistettua hyötyä

Tiesitkö, että koskettaminen ja halaaminen on kehollemme elintärkeää? Syy siihen on simppeli: koskettaminen ja halaaminen auttavat kehoa pysymään terveenä. Koskettaminen ja halaaminen lisäävät hyvinvointia ja luovat keveyttä ja iloa elämääsi. 

Tiesitkö, että (normaali) halaus kestää vain noin 3 sekuntia? Se fakta selvisi, kun tieteilijä Emese Nagy analysoi 188 spontaania halausta urheilijoiden ja heidän valmentajiensa, kilpailijoidensa ja kannattajiensa välillä kesäolympialaisissa vuonna 2008. 

Terapeuttinen halaus kestää huomattavasti pitempään. 

Halaaminen

Millaiset ovat halaamisen tieteellisesti todistetut hyödyt? 

1. Halaaminen lisää hyvinvointia.

Halaaminen vähentää masennusta, lisää kiinnostuneisuutta, auttaa keskittymään, lisää energiaa ja helpottaa nukkumista. Lue lisää linkistä.  

2. Halaaminen lisää onnellisuutta.

Tutkimukset osoittavat, että halauksen tuloksena erittyy kehoon oksitosiinia. Oksitosiini vaikuttaa kehoomme monella tavalla. Se vähentää stressiä ja nostaa mielialaa. Lue lisää linkistä.

3. Halaaminen vähentää stressiä.

Kosketukset ja halaukset stressaavassa tilanteessa vähentävät stressin tasoa. Stressin taso vähenee sekä vastaanottajalla että halaajalla. Tutkimukset ovat osoittaneet myös, että halaaminen vähentää stressihormonin kortisolin tasoa kehossa. Lue lisää linkistä ja linkistä.

4. Halaaminen vähentää pelkoa ja ahdistusta.

Tutkimus osoitti, että jopa henkilöillä, joilla on alhainen itsetunto, voi kosketus vähentää merkittävästi pelkoa. Lue lisää linkistä

5. Halaaminen auttaa keskittymään.

Halaaminen auttaa selviytymään jokapäiväisestä elämästä, sillä se lisää tarkkaavaisuutta ja vähentää impulsiivisuutta. Halaaminen auttaa henkilöitä, joilla on ASD, ADHD, posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriöitä ja masennus, keskittymään toiminnallisiin tehtäviin. Lue lisää linkistä.  

6. Halaaminen auttaa rauhoittumaan.

Halaaminen sopii henkilöille, joilla on autismi, ahdistus tai ADHD, auttaen heitä rauhoittumaan ja sitoutumaan tehtäviin. Tutkimus osoitti, että halaaminen lisää myös heidän onnellisuuttaan. Lue lisää linkistä.   

7. Halaaminen lisää menestymistä.

Halaaminen tukee persoonallisuutta, kukoistamista ja menestymistä. Lue lisää linkistä.  

8. Halaaminen vähentää konfliktien vaikutusta.

Halaukset helpottavat positiivista sopeutumista konflikteihin. Halauksien vaikutus oli samanlainen naisille ja miehille, suhteessa tai naimisissa oleville ja yksin asuville. Lue lisää linkistä ja linkistä.  

9. Halaaminen suojaa sinua sairauksilta.

Mitä useammin saat halauksia (ja halaat muita), sitä vahvempi on immuunijärjestelmäsi, etkä sairastu niin helposti. Lue lisää linkistä.  

10. Lapsuusiän halaukset vähentävät terveysriskejä.

Vanhempien kiintymys ja halaukset lapsuudessa vähentävät aikuisiän monijärjestelmän terveysriskejä. Lue lisää linkistä.  

11. Halaaminen parantaa sydämesi terveyttä.

Halaaminen vähentää verenpainetta ja sykettä stressaavassa tilanteessa, kuten julkinen puhuminen. Lue lisää linkistä ja linkistä

12. Halaaminen vähentää kipuja.

Halaaminen ja terapeuttinen koskettaminen vähentävät merkittävästi kipua. Halaaminen ja terapeuttinen koskettaminen lievittävät myös fibromyalgiaa sairastavien kipua ja nostavat heidän elämänlaatuaan. Lue lisää linkistä ja linkistä.  

13. Halaaminen vähentää kemoterapian oireita.

Terapeuttinen halaaminen ja koskettaminen vähentävät ahdistusta, väsymystä, mielialahäiriöitä ja kipuja. Lue lisää linkistä.  

 

Jos nyt kiinnostuit halaamisesta, voit tulla kokeilemaan halausterapiaa.

 

Millä muulla tavoin voit kokea halauksen voimaa?

  1. Voit kysyä, onko joku sukulaisistasi tai ystävistäsi kiinnostunut kokeilemaan halaamista.
  2. Myös lemmikin silittäminen ja halaaminen lisäävät halaushormonin oksitosiinin tasoa kehossa ja vähentävät stressihormoni kortisolin tasoa kehossa.
  3. Voit kokeilla myös painopeittoa, sillä painopeitto muistuttaa halauksen "rutistusta". 

 

Olisiko nyt aika vähentää stressiä, rauhoittaa mieltä ja lisätä hyvinvointia?

Varaa halausterapian 20 minuutin kokeiluhoito!

Posted in Hyvinvointi, Palvelut and tagged , , , , , , , , , .