3.3. on Haluan sinun olevan onnellinen -päivä

”Onnellisuus on elämän sisältö ja tarkoitus, ihmiskunnan olemassaolon koko tavoite ja tarkoitusperä,” sanoi viisas mies Aristoteles yli 2000 vuotta sitten.

Onnellisuus ei riipu siitä, missä olet syntynyt tai ketkä ovat sinun vanhempasi. Onnellisuus ei riipu siitä missä kävit koulua tai paljonko sinulla on ystäviä. Onnellisuus ei riipu siitä, mitä teet työksesi. Näin voi talonmies ja ison yrityksen toimitusjohtaja olla molemmat joko onnellisia tai onnettomia. Onnellisuus ei riipu siitä, millainen koti sinulla on, oletko naimisissa tai et, tai montako lasta sinulla on. Onnellisuus ei riipu siitä paljonko sinulla on rahaa tililläsi tai kuinka moneen osakkeeseen olet investoinnut.

Onnellisuus riippuu vain siitä miten sinä suhtaudut kaikkeen tähän.

Kuten Yhdysvaltalainen kirjailija Dale Carnegie on sanonnut: ”Se ei ole se, mikä sinulla on, tai kuka sinä olet, tai missä sinä olet, tai mitä sinä teet, mikä tekee sinusta joko onnellisen tai onnettoman. Se on mistä sinä ajattelet.”

Mistä sinä ajattelet?
Miten sinä ajattelet?
Onko lasisi puoliksi täynnä tai puoliksi tyhjä?
Näetkö mahdollisuuksia vai ainoastaan ongelmia?
Mitä tarvitaan siihen, että olisit onnellinen?
Mitä tarvitaan siihen, että iloitsisit saavutuksistasi (vaikka ne olisivat pieniä-pieniä).
Mitä tarvitaan siihen, että et vertailisi itseäsi kenenkään toiseen?

Kysy itseltäsi juuri nyt: ”Mitä tarvitaan siihen, että nauttisin tästä hetkestä? Mitä tarvitaan siihen, että jokainen soluni kylpisi onnessa?” … ja kuuntele!

Kuva: Florian Klauer Unsplash:istä

Posted in Hyvinvointi and tagged , , , , .