Kuinka paljon rajoitat itseäsi?

Viime aikoina on yksi aihepiiri todellakin huutanut minun nimeäni, nimittäin se, miten pystyisin olemaan enemmän Minä Itse. Oikeastaan se, miten rohkenen olla enemmän Minä Itse. 

Ympärillämme on paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät pidä siitä, millaisia me todella olemme. Jokaisella heistä on omat odotuksensa. Jokaisella on omat vaatimukset ja sitten he edellyttävät, että me käyttäytyisimme juuri sellaisella tavalla, mikä sopisi heille paremmin. Ja todella usein sellaisen käyttäytymisen syy on se, että he pyrkivät kontrolloimaan meitä. 

rajoitat itseäsi

Kun sitten toimit sen kritiikin mukaisesti, niin toimit juuri niin kuin on odotettu, ja kuinka sinun halutaan käyttäytyvän. Tärkeä kysymys on: toimiiko se sinun elämässäsi? 

Miltä se tuntuu, kun sinun pitää koko ajan luopua jostakin sellaisesta, mikä on sinulle ominaista? Esimerkiksi, jos sinun pitäisi luopua siitä ilosta, mikä sinun sisälläsi on? Tai onnen tunteesta, mitä tunnet? Tai jos sinun pitäisi luopua niistä kyvyistä, joita sinulla on, mutta monella muulla ei? 

Näitä keinoja käytetään, jotta emme pystyisi enää olemaan omia itsejämme. Se on se kritiikki ja arvostelu ja odotukset, jotka kohdistetaan meihin. Emme voi enää olla iloisia, sillä pitää olla vakava. "Eihän kukaan ota vakavasti henkilöä, joka on iloinen ja hymyilee suurimman osan päivästä" on se kritiikki, jota itse kuulen jatkuvasti.

Voisit kysyä itseltäsi, kuinka paljon sinun hymysi on innostanut niitä ihmisiä, joita tapaat päivän aikana? Annatko sen kritiikin todellakin muuttaa sinua? Että olisit vakavampi ja totisempi? Että luopuisit kyvyistä, jotka eivät ehkä ole jonkun mielestä sopivia? Kyvyistä, jotka voivat tuntua oudoilta tai pelottavilta?

Mitä jos se on juuri se, joka tekee sinusta sinut? Mitä jos se tekee myös tästä maailmasta paremman paikan elää? 

KATSO VIDEO

Mitä voisit kysyä, kun tulee seuraava henkilö, joka alkaa kritisoida sinua? Voit kysyä omassa päässäsi: "Pyrkiikö hän hallitsemaan minua?" Kun sinulle selviää, että kyse on siitä, voit sanoa omassa päässäsi samalla kun hän luettelee kaikkia niitä asioita, joista hän ei tykkää sinussa: 

"Hänellä on sellainen näkökulma. Se on kiinnostava näkökulma. 
Hänellä on sellainen näkökulma. Se on kiinnostava näkökulma. 
Hänellä on sellainen näkökulma. Se on kiinnostava näkökulma. 
Hänellä on sellainen näkökulma. Se on kiinnostava näkökulma. 
Hänellä on sellainen näkökulma. Se on kiinnostava näkökulma."

Niin montaa kertaa kertaat sitä kunnes hänen puheensa ja kritiikkinsä alkaa naurattaa. 

Ja sitten voit sanoa: "Kiitos palautteesta. Minä tiedän nyt, mitä mieltä sinä olet."

Ja mitä nyt? Alatko toimimaan sen kritiikin, sen palautteen, niiden odotuksien mukaisesti vai jatkatko olemalla juuri Sinä Itse? 

Kysy itseltäsi: "Millaiseksi pystyn muuttamaan koko maailman kun jatkan olemalla minä? Kun alan olla yhä enemmän ja enemmän minä rajoittamatta mitään minussa?".

Etenkään niitä hulluja tai outoja piirteitä, kuten se hymyileminen 🙂

Voisitko kokeilla?

 

Löydät lisää helppoja Access Consciousness -työkalujatästä linkistä. 

Oletko kiinnostunut koulutuksesta? Löydät koulutukset tästä linkistä. 

Posted in Access Consciousness työkalu, Hyvinvointi and tagged , , , , , .