VIERASKYNÄ
Olet varmaan huomannut, että teoriapainotteisella luennolla koko päivä vietettynä on kovin väsyttävää ja ajatukset alkavat harhailla. Sisältö voi olla hyvinkin mielenkiintoista, mutta kun ei vain pysty keskittymään. Tämä on hyvin tavallista.
Olin itse jonkin aikaa sitten tällaisessa tilaisuudessa. Luennon sisältö oli ehdottomasti mielenkiintoista, mutta esittäjä ei osannut olla kovin mukaansatempaava. Eihän siinä kauaa tarvinnut istua, kun huomasi ajattelevansa päivän ruokalistaa.
Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa Brain Gym® aivojumppa avuksi. Tein kaikenlaisia liikkeitä, jotka soveltuvat luentosalin istuimella tehtäviksi. Yhdistin aivopuoliskoa ja paransin kuuloa liikkeellä nimeltä Pöllö. Vatsahengityksellä nostin energiatasoani, samoin energiahaukottelulla. Aivonapit, Avaruusnapit ja tasapainonapit olivat myös hyviä istuen tehtäviä naapuria häiritsemättömiä liikeitä.
Olen itsekin pitänyt esitelmiä tai esittelyjä erilaisista aiheista, myös teknisistä laitteista ja niiden käytöstä. Tämäkään aihe ei välttämättä ole kovin mukaansatempaava, mutta tekemällä Brain Gym® aivojumppaa ennen esiintymistäni olen ainakin itse virittynyt paremmin tilanteeseen. Ääneni kuuluu paremmin ja ajatukseni pysyvät kasassa. Kuulijoille välittyy tieto, että tiedän mistä puhun.
Ennen tällaisen tekstin kirjoittamista on mitä otollisinta jumpata aivojaan. Tällaisessa tehtävässä tarvitaan sekä kokonaisvaltaista ajattelua ja että pikkutarkkaa ”viilaamista”. Meillä ihmisillä on taipumus varsinkin stressitilanteessa ottaa vain toinen ominaisuus käyttöön. Brain Gym® aivojumpalla saamme nämä eri puolet parempaan yhteistyöhön ja tekstistä tulee sekä hyvä kokonaisuus että mahdollisimman virheetön.
En ole tähän mennessä keksinyt elämäntilannetta, jossa Brain Gym® aivojumpasta ei olisi hyötyä. Jopa tavalliset arkiaskareet tuntumat mukavammilta, kun keskushermosto toimii saumattomasti yhteen. Brain Gym® aivojumppa on oppimiskinesiologiaa, mutta muistakaamme, että juuri oppiminen vaatii sekä tarkkuutta että kokonaisvaltaista ajattelua. Jos olemme hyvässä vireessä uuden oppimiselle, olemme sitä myös elämässä yleensä.
Ja mitä sitten on kinesiologia? Se on oppi liikkeen vaikutuksesta. Brain Gym® aivojumppa on siis fyysisiä liikkeitä, joilla on hauskat lapsille ja aikuisille sopivat nimet ja joista saa vaikkapa hauskan ja hyödyllisen leikin.
***
Kuva: Freepik
Vieraskynän kirjoittaja:
Tuija Räisänen – Brain Gym® -aivojumppakouluttaja
Lisäinfoa löydät osoitteesta: Oknirua
Tuija Räisänen oli mukana työhyvinvoinnin verkkosummitissa 24. - 28.9.2018.