23.5. on Siivouspäivä

Ajan mittaan kasantuu kotiin kaikenlaista roinaa – vanhoja lehtiä, vääränkokoisia vaatteita sekä muita esineitä, joita ostaessa olet luullut, että tarvitset niitä (ja todellisuus on aina toisenlainen).

Kuinka usein siivoat kotona? Kerran vuodessa, kerran kuukaudessa, kerran viikossa tai jopa joka päivä? Ja sitten on ainakin muutama päivä (tai tunti) kaikki niin kuin haluat. Kaikki kiiltää ja huoneissa on valoa ja avaruutta.

Ja sitten on meidän mieli, jossa on myös kaikenlaista roinaa – loukkaantumiset, sapenpurkaukset, katkeruus, mustasukkaisuus…

Kuinka usein siivoat sitä? Oletko joskus tarkistanut, ovatko kaikki ajatukset, joita ajattelet hyödyllisiä sinulle? Oletko joskus kyseenalaistanut niiden olemassaolon?

Mitä jos pääsisit vähemmällä? Loukkaantuisit vähemmän? Tuntisit vähemmän vihaa ja inhoa? Tuntisit vähemmän katkeruutta? Tuntisit vähemmän mustasukkaisuutta?

Kannattaisiko mielen suursiivous? Heittäisitkö ne ajatukset, jotka vahingoittaa sinua, ulos? Kokeile! Ihan vaan huvin vuoksi.

Ja nyt on sielläkin enemmän tilaa ja enemmään valoa. Nyt on tilaa myös hyvälle, kuten ilolle ja riemulle, rakkaudelle ja lempeydelle.

Kun mieleen alkaa taas tullaa kaikenlaista hyödytöntä roinaa (vihaa, katkeruutta ja mustasukkaisuutta), silloin kannatta järjestää uusi siivouspäivä. Kun sinun sisälläsi on tilaa ja valoa, niin näet sitä silmiesi kautta myös maailmassa. Ja jos meitä on jo enemmän, niin kyllä se maailmakin muuttuu.

Kuva: chuttersnap Unsplash:istä

Posted in Hyvinvointi and tagged , , , , .