Ottaisitko kehosi mukaan elämääsi?

Tutustuin Access Consciousness -menetelmään vuoden 2013 lopussa, kun osallistuin Access Bars® -koulutukseen. Siitä lähtien olen lisännyt elämääni uusia työkaluja.

Nyt viimeisimmän työkaluni avulla olen liittänyt kehon kanssa kunnon keskustelun jokapäiväiseen elämääni.

Millaista sitten on se kunnon keskustelu kehon kanssa?

Hyväile kehoasi, kun puhut hänen kanssaan. Huomasithan, etten kirjoittanut ”puhut hänelle”? Kun puhut hänelle (kehollesi), on kyseessä monologi etkä ole oikeastaan edes kiinnostunut keskustelukumppanistasi tai hänen mielipiteistään.

Kehon kanssa puhuminen merkitsee sitä, että myös kuuntelet, mitä sanottavaa kehollasi on sinulle ja millaisia tuntemuksia kehosi sinulle välittää.

Aamuisin voit herättää kehosi hellästi hyväilleen ja kutsua hänet kokemaan uuttaa päivää. Voit toivottaa kehollesi ihanaa aamua ja kysyä, miten hän lepäsi. Voit kertoa kehollesi, kuinka paljon rakastat häntä, ja voit kysyä, millaisia ihmeellisiä seikkailuja voisitte yhdessä kokea.

Iltaisin voit taas hyväillä kehoasi ja kertoa kuinka kiitollinen olet hänelle. Voit myös kertoa, kuinka paljon rakastat kehoasi ja kiittää häntä siitä, että hän auttoi sinua kokemaan menneen päivän. Voit myös toivottaa hänelle hyvää yötä ja elvyttävää lepoa.

Kuten varmasti huomasit, niin keskustelu kehon kanssa muistuttaa keskustelua kenen tahansa rakkaan henkilön kanssa?

Voit kysyä keholtasi millaisia vaatteita hän haluaisi pukea päälleen. Voit kysyä, olisiko korut tai muut somisteet hänen mieleen.

Itse huomasin viimeisen koulutuksen aikana, että niinä päivinä, kun kuuntelin kehoni toiveita, sain todella paljon kehuja valitsemastani (lue: kehoni valitsemasta) asusta. Oliko se sattuma? En usko.

Miten pystyt ymmärtämään kehosi viestejä?

Oletko joskus jotakin miettiessäsi tai suunnitellessasi tuntenut, kuinka sinun koko kehosi jännittyy ja olo tulee raskaaksi? Toisinaan päätöksiä tehdessäsi olosi on todella kevyt? Kehomme tietää aina mikä on meille hyväksi ja se pystyy viestimään meille omia toiveitaan. Yleensä se tapahtuu juuri sen kevyen tai raskaan tunteen kautta.

Tiesitkö, että voit kuunnella kehosi toiveita myös silloin kun olet kaupassa ostamassa vaatteita ja koruja?

Kun tunnet nälkää tai janoa, voit kysyä keholtasi, mitä se haluaa:

* Keho, haluatko ruokaa? (Kevyttä tai raskasta?)
* Keho, haluatko juotavaa?
* Keho, haluatko jotakin suolaista?
* Keho, haluatko jotakin makea?
* Keho, haluatko jotakin tuoretta?
* Keho, haluatko jotakin kypsennettyä?
* Keho, haluatko lihaa?
* Keho, haluatko perunaa?
* Keho, haluatko karkkia?
* Keho, haluatko vettä?
* Keho, haluatko mehua?

Tällä tavalla voit tarkistaa koko jääkaappisi (tai jopa kaupan) sisällön.

Suosittelen kokeilemaan kehosi toivomaa ruokaa, vaikka se ei yleensä olisi sinun ruokalistallasi ja tunnustele syötyäsi, miten kehosi reagoi siihen. Saatat oppia pitämään ihan uusista ruoista.

Voit myös kysyä keholtasi, kenen seurassa hän halua olla.

Ehkäpä olet huomannut, että joskus olet tapaamisen jälkeen energinen ja joskus todella väsynyt. Haluaisiko sinun kehosi olla mieluummin niiden henkilöiden kanssa kenen tapaamisesta hän saa energiaa?

Voit valita yllä mainituista ehdotuksista yhden tavan keskustella kehosi kanssa ja lisätä sen jokapäiväiseen elämääsi. Saatat yllättyä miten nopeasti kehosi kiittää sinua.

Kuinka paljon enemmän pystyisit tekemään elämässäsi ja kuinka paljon enemmän pystyisit nauttimaan elämästäsi, kun sinulla olisi tasavertainen partneri eli oma kehosi?

---

Tämä artikkeli julkaistiin alun perin True Hearts blogissa.

Kuva: Andressa Voltolini Unsplash:istä

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Lataa itselle ilmainen "Iloisemman elämän työkirja":

ILOISEMMAN ELÄMÄN TYÖKIRJA

Työkirjasta löydät 7 helppoa työkalua onnellisen elämän saavuttamiseksi.

Posted in Access Consciousness työkalu, Hyvinvointi and tagged , , , .